Egy újabb sikeres pályázat!

 

A kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása Somogyszobon címmel a KEOP 6.2.0/A/09-2011-0003 Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek pályázat keretében Somogyszob Önkormányzata az iskola részére kerékpártárolót építtetett, valamint felújítatta az iskola öltözőjét és zuhanyzóját, lehetőséget teremtve ezzel, hogy mind a diákok, mind pedig az iskola dolgozói napi szinten közlekedjenek az iskolába kerékpárral.

A projekt a kerékpározás népszerűsítésén túl, felhívja a figyelmet annak környezetvédelemben betöltött szerepére is. Az előző tanév során már kiderült, hogy a diákok egyre nagyobb hányada választaná a kerékpáros közlekedést, melynek megfelelő biztosításához egy nagyobb volumenű beruházás szükséges. A felmérések azt bizonyították, hogy az iskolába sok diák és dolgozó jár kerékpárral, azonban nagy igény lenne egy időjárás és lopásvédett kerékpártárolóra.

Jelen pályázat lehetőséget biztosított erre. A pályázat keretében egy kamerával megfigyelt, fedett 40 férőhelyes kerékpártárolót építettünk, valamint felújításra került az öltöző és a zuhanyzó, az iskolaidő alatt biztonságban tudhatják biciklijeiket az európai uniós szintű, fedett és lopásvédett tárolóban.

A fentieken túlmenően külön örömet jelentett számunkra, hogy a pályázat lehetőséget biztosít a fenntartható fejlődés, a megelőző környezetvédelem és a fenntartható közlekedés népszerűsítésére mivel felismertük, hogy életünk, mindennapjaink napi rutinját fontos, hogy ezek tükrében éljük. Önkormányzatunk és Iskolánk elhivatott, hogy mind a diákok, mind a település számára biztosítson olyan lehetőségeket, melyben az emberek megismerkedhetnek a fenti fogalmakkal és olyan elméleti és gyakorlati tudáshoz jussanak, melyek segítik, hogy mindennapjaikat is ennek megfelelően éljék.

Az Önkormányzat jelen pályázati konstrukcióval a kerékpáros közlekedés népszerűsítésén túl, ahhoz kíván hozzájárulni, hogy az érintettek együttműködésének eredményeként a község lakosságának minél szélesebb körében tudatosuljon a fenntarthatóság, mint értékrend, ismerté váljanak a fenntartható alternatívák használatának módjai és a fogyasztás környezeti hatásai, valamint javuljon a különböző fenntartható fogyasztási alternatívák ismertsége, elérhetősége és használata.

Somogyszob önkormányzata a pályázaton 8.412.250 forintot nyert, ez a beruházás összköltségének a 95 százaléka.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Ugrás az NFÜ oldalára

Somogyszob Községi

Önkormányzat

7563 Somogyszob,

Petőfi u. 1.

Tel/fax: 82/445-002

E-mail:

somogyszob@latsat.hu